Een bos met zonnestralen
Zomerfeest in Nieuw Woelwijck
Werkmomenten Nieuw Woelwijck
Een wandeling door het bos

Jezelf ontwikkelen bij Nieuw Woelwijck

Alle kennis en vaardigheden die je nog niet bezit, maar wel nodig hebt voor dit werk, doe je hier op terwijl je werkt.

Flora en Fauna in de omgeving van Nieuw Woelwijck
Beginnend groepsbegeleiders

Interne opleiding

Nieuwe groepsbegeleiders beginnen nadat ze twee tot zes maanden hebben gewerkt met de driejarige interne opleiding. Deze wordt binnen werktijd gegeven en er zijn voor de cursisten geen kosten aan verbonden. De docenten van de opleiding zijn werkzaam in ons dorp. Een belangrijk doel van de interne opleiding is het vergroten van de deskundigheid van de begeleiders. Een tweede doel van de opleiding is het begeleiden van de het persoonlijke proces dat iedere collega doormaakt. We besteden tijd aan zelfbewustwording en visieontwikkeling, wat we noemen, persoonlijke professionaliteit.  

De interne opleiding van Nieuw Woelwijck is gecertificeerd. Dit betekent dat de interne opleiding onderdeel is van een volwaardige BBL-opleiding, MBO Maatschappelijke Zorg (niv. 4). Je volgt dan de interne opleiding, in combinatie met lessen van het Noorderpoort. Dit is een mogelijkheid die Nieuw Woelwijck biedt.

Bijscholing

Blijven(d) leren

Voor de medewerkers die de interne opleiding hebben afgerond, organiseren we vier keer per jaar een bijscholingsbijeenkomst (binnen werktijd). Diverse onderwerpen met betrekking tot de zorg voor verstandelijk gehandicapten worden op deze bijeenkomsten uitgediept. In de bijscholing is aandacht voor deskundigheidsbevordering, persoonlijke ervaringen en voor het nadenken over en ontwikkelen van een visie op zorg en een visie op leven. Er zijn in één jaar ook ongeveer 3 vrijwillig te bezoeken bijscholingsavonden, waar een (extern) deskundige zijn of haar licht over een bepaald onderwerp, nieuwe methoden en of zorgsystemen laat schijnen.

Wasgoed Nieuw Woelwijck
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.