Leven in ons dorp

Het leven in het dorp Nieuw Woelwijck biedt de bewoners dagelijks een invulling van het leven binnen de veiligheid van de dorpsgemeenschap.

Een foto van een vijver
twee mannen houden een voorstelling cultuurbeleving
Theater, muziek en meer

Cultuurbeleving

In ons dorp hechten we veel waarde aan vieringen. Ze accentueren de seizoenen. Door stil te staan bij seizoenswisselingen en diverse festiviteiten door het jaar heen, weten bewoners wat er komen gaat en kunnen ze zich er mogelijk op verheugen. Rituelen en symbolen zijn voor onze bewoners een belangrijke vorm van houvast; ze maken emoties zichtbaar en de tijd tastbaar.

Zo is er om de twee weken op zondag een koffieconcert in het dorpshuis. Gaan bewoners op vrijdagavond naar het theater in Nieuw Woelwijck. Wordt de vakantie binnen en buiten Nieuw Woelwijck gevierd. Naast de reguliere dagbesteding kunnen bewoners deelnemen aan diverse vrije tijd clubs.

Leefritme en dagbesteding

Zinvol bezig zijn

Een mens voelt zich het prettigst wanneer zijn dagindeling zoveel mogelijk aansluit bij zijn leefritme. Dat geldt ook voor onze bewoners, mensen die uit zichzelf niet of niet goed in staat zijn hun leven structuur en invulling te geven. Elke bewoner krijgt onder begeleiding dagelijks terugkerende bezigheden aangeboden. Werk is belangrijk voor de bewoners, het is een hulpmiddel tot vormgeving van het leven. Werk geeft mensen aanzien en een plek in de gemeenschap. Je hebt bijvoorbeeld een taak in de huishouding of je wandelt twee keer per dag met medebewoners die in een rolstoel zitten. Je haalt de was- en vuilnis zakken op. Je werkt in de tuin of op de boerderij.
 
Zo zorgen bewoners en begeleiders samen voor het reilen en zeilen van het dorp. De werkzaamheden staan ten dienste van de hele dorpsgemeenschap, zijn zinvol en leveren daarmee een bijdrage aan de identiteit van degene die ze verricht.

Bekijk zorgaanbod
Buitenwerk bij Spar Nieuw Woelwijck
Een fanfare drumband
Buitenwerk Nieuw Woelwijck
Werkmomenten Nieuw Woelwijck
Een wandeling door het bos
Een huisje in de vorm van een paddenstoel
Flora en Fauna
Zwemactiviteit
Wasgoed Nieuw Woelwijck

“De mens achter de mens leren kennen, dat vind ik een mooie benadering”

Manon Zhang

Groepsbegeleider
Bedankt voor uw bericht.
We nemen z.s.m. contact met u op.
Oeps, daar gaat iets mis. Probeert u het nog eens.
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.