Een aangepaste, veilige woonomgeving

In de dorpsgemeenschap wonen bijna 400 bewoners met een (ernstige) verstandelijke beperking; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ze wonen in de dorpsgemeenschap omdat ze hun hele leven intensieve begeleiding en verzorging nodig hebben.  

Dorpsgemeenschap verjaardag
Standbeelden van varkens
Diversiteit

Unieke behoeften

De aard en de ernst van de beperking van de bewoners verschilt sterk. Velen zijn meervoudig beperkt: naast hun verstandelijke beperking hebben de bewoners ook lichamelijke aandoeningen en bijkomende handicaps als autisme, epilepsie, hyperactiviteit, spasticiteit en dementie. Beperkingen en de angst door het niet begrijpen van de wereld kunnen leiden tot probleemgedrag.

Dagbesteding

Zinvol bezig zijn

Veel bewoners zijn in staat eenvoudige werkzaamheden uit te voeren. Zij helpen mee in de eigen huishouding van de woongroep, of werken mee aan het onderhoud van het terrein. Er zijn echter ook bewoners die niet aan het verrichten van werkzaamheden toekomen. Ze reageren primair op hun omgeving met gevoelens van lust en onlust. Ook de dagen van deze bewoners zijn gevuld. Momenten van rust en activiteit wisselen elkaar af. Elke bewoner levert een afgestemde bijdrage aan het dorpsleven van Nieuw Woelwijck. Dit zorgt voor waardering en betekenis.

Informatie over dagbesteding
In de keuken bij Nieuw Woelwijck
Nieuwbouwproject Nieuw Woelwijck
Faciliteiten

Wonen in ons dorp

Momenteel bestaat de dorpsgemeenschap uit 42 woningen. In groepen van acht tot tien mensen leven de bewoners samen in een huis. In de praktijk van elke dag verrichten bewoners in kleinere groepjes hun werkzaamheden en of activiteiten. Enkelen delen op verzoek een slaapkamer, de meeste bewoners hebben een eigen slaapkamer. De voorzieningen van de woning zijn aangepast aan de zorgbehoefte van de bewoners. Het uitgangspunt voor de samenstelling van de groepen, is dat de bewoners samen een goed leven kunnen leiden.

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.