Stagelopen en Gilde leren bij Nieuw Woelwijck

Voor studenten van een verpleegkundige of agogische opleiding (MBO- en HBO-niveau) is het mogelijk om voor een langere periode (minimaal 20 weken) stage te lopen in een van de huizen in Nieuw Woelwijck.

Vanaf 2018 is in Nieuw Woelwijck, in samenwerking met het Noorderpoort college in Groningen, gestart met gildeleren. De gildestudenten zijn studenten van de MBO opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4, die op een bijzondere manier stage lopen op Nieuw Woelwijck waarbij de traditionele kloof tussen theorie en praktijk grotendeels gedicht wordt.

Stage gehandicaptenzorg

Meelopen met het begeleidingsteam

De bewoners van deze woningen zijn ernstig tot matig verstandelijk gehandicapt en hebben allen in meer of mindere mate onze hulp en ondersteuning nodig. Niet alleen bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen, maar ook bij de omgang met anderen. De stagiaire doet mee met het vaste begeleidingsteam en neemt daarmee deel aan de begeleiding van de bewoners in alle levensgebieden: wonen, werken en vrijetijdsbesteding. De werkzaamheden vinden niet alleen overdag plaats maar ook in de avonden en in de weekenden. De stagiaire is altijd boventallig ingepland.

Praktische informatie

Aanmelding en vergoeding

Als je in Nieuw Woelwijck stage wilt lopen, neem dan eerst contact op met het stagebureau van je opleiding. Deze kan vaststellen of er mogelijk nog een stageplek beschikbaar is. Is dit het geval dan kan je contact opnemen met de stagecoördinator van Nieuw Woelwijck om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Er is een vergoedingsregeling voor stagiaires, samenhangend met de aard van de opleiding en de duur van de stage.

Stagecoördinator: Marjan Ubels, te bereiken via het centrale telefoonnummer 0598-399899.

Contact opnemen
Waarden

Het Nieuw Woelwijck Gilde

In het Nieuw Woelwijck Gilde worden, in samenwerking met het Noorderpoortcollege, studenten van de opleidingen Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of Gehandicaptenzorg (niveau 4) of van de opleiding Verpleegkunde (niveau 4) opgeleid volgens het meester & gezel principe.

Het meester-gezelprincipe

De student wordt in het laatste jaar van zijn opleiding volledig en intensief opgeleid in de praktijk. Ook de theorielessen vinden in Nieuw Woelwijck plaats en worden verzorgd door zowel docenten vanuit Nieuw Woelwijck als door de docent van het Noorderpoortcollege. De Noorderpoort docent is op locatie aanwezig en geeft daar niet alleen les, maar biedt ook ondersteuning aan de leerlingen en werkbegeleiders in de praktijk.

Het Nieuw Woelwijck Gilde

Biedt tevens de mogelijkheid om nieuwe collega’s zonder passende vooropleiding, de zogeheten zij-instromers, te kwalificeren. Deze route is geschikt voor zowel de opleiding Verpleegkunde als de opleiding Maatschappelijk Zorg en Specifieke Doelgroepen.

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.