Nieuw Woelwijck, Sappemeer (Groningen)

Bij voorkeur MBO 4+ niveau of de intentie om het MBO 4 diploma Maatschappelijk Zorg middels de interne BBL-opleiding te willen behalen

Minimaal 28 uur werken

Salaris conform FWG Gehandicaptenzorg

Deel vacature:

Vacature persoonlijk begeleider / groepsbegeleider gehandicaptenzorg

Nieuw Woelwijck zoekt begeleiders in de gehandicaptenzorg. Veruit het merendeel van onze circa 700 medewerkers werkt als persoonlijk begeleider, intern vaak ‘groepsbegeleider’ genoemd. Als groepsbegeleider bied je hulp en ondersteuning waar nodig. Je begeleidt de bewoners in het dagelijks leven, bij feesten en vieringen, bij de dagbesteding en de invulling van de vrije tijd.

Nieuw Woelwijck, Sappemeer (Groningen)

Bij voorkeur MBO 4+ niveau of de intentie om het MBO 4 diploma Maatschappelijk Zorg middels de interne BBL-opleiding te willen behalen

Minimaal 28 uur werken

Salaris conform FWG Gehandicaptenzorg

Direct solliciteren
Aanmelden informatiebijeenkomst

Over Nieuw Woelwijck

Nieuw Woelwijck is een dorp waar bijna 400 mensen met een verstandelijke handicap wonen; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. De bewoners hebben hun hele leven intensieve 24-uursbegeleiding nodig. De mensen die onze bewoners de nodige zorg en begeleiding geven, doen dit vanuit de keuze zich te willen inzetten voor anderen. Om je dit eigen te maken heeft Nieuw Woelwijck een interne, in werktijd te volgen, 3-jarige opleiding.

Nieuw Woelwijck is landelijk gelegen aan de rand van Sappemeer, 20 kilometer van de stad Groningen. Momenteel bestaat de dorpsgemeenschap uit 42 woningen. In groepen van acht tot tien mensen leven de bewoners samen in een huis. Veel bewoners zijn in staat eenvoudige werkzaamheden uit te voeren. Zij helpen mee in de eigen huishouding van de woongroep, verrichten transportwerkzaamheden, of werken mee aan het onderhoud van het terrein. 

"Je merkt dat bewoners genieten van het theater. Daar onderdeel van mogen zijn vind ik leuk"
Ronald de Haan - Physician Assistant bij Nieuw Woelwijck

Werken als persoonlijk begeleider / groepsbegeleider

Als persoonlijk begeleider / groepsbegeleider bij Nieuw Woelwijck bestaat je dag, in wisselende diensten, uit de dagelijkse lichamelijke verzorging en begeleiding bij de dagbesteding en vrijetijdsbesteding van de bewoners van de dorpsgemeenschap. Daarnaast hoort het bij je taak om dagelijks te rapporteren.  

Een voor ons geschikte kandidaat

We zoeken een collega die zich herkent in de volgende omschrijvingen:

MBO/HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een beroepsgerelateerde opleiding;
Minimaal 28 uur willen werken;
In onregelmatige diensten willen werken;
Zich in kunnen leven in de handicap van degene die je begeleidt en verzorgt;
Weerbaar en volwassen in het leven staan;
Gemotiveerd om deel te nemen aan de interne scholing, gericht op het opdoen van kennis en het integreren en uitdiepen van ervaringen;
Graag wil werken in een team en samen met collega's reflecteren.

Wat we je bieden

Een zelfstandige en boeiende functie;
Inwerkperiode;
Salariëring conform FWG Gehandicaptenzorg;
Een interne, 3-jarige opleiding, die in werktijd gevolgd wordt.

MBO persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Herken je je in de eerdere punten, maar mis je een beroepsgerelateerde opleiding? Wij bieden de mogelijkheid tot het behalen van het beroepsgerelateerde diploma: MBO (niveau 4) 'persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg', of verpleegkunde, middels een intern traject.

De Nieuw Woelwijck BBL-opleiding is een samenwerking tussen Noorderpoortcollege Groningen en Nieuw Woelwijck. Tijdens dit opleidingstraject, welke volledig op locatie plaatsvindt (grotendeels onder werktijd), word je begeleid door docenten van het Noorderpoortcollege, praktijkopleiders van Nieuw Woelwijck en werkbegeleiders op jouw werkplek.

Informatiebijeenkomt

Heb je belangstelling voor de functie ‘persoonlijk begeleider / groepsbegeleider gehandicaptenzorg’, maar wil je eerst graag meer informatie, dan nodigen we je uit om mee te doen aan één van onze informatiebijeenkomsten. Je kunt je via de onderstaande knoppen aanmelden voor een informatiebijeenkomst óf direct solliciteren. Schrijven mag natuurlijk ook.

Voor meer informatie kun je bellen met 0598-399899 en vragen naar mevr. I. Haans en/of mevr. D. van den Berg.

Sollicitatie richten aan:

Nieuw Woelwijck
t.a.v. mevr. I. Haans
De Vosholen 10
9611 KR Sappemeer
vacature@nieuwwoelwijck.nl

Informatiebijeenkomst

Indien je belangstelling hebt voor een functie als groepsbegeleider in onze dorpsgemeenschap kun je je aanmelden voor een informatiebijeenkomst. Het verdere verloop van de sollicitatieprocedure zal je tijdens deze bijeenkomst uitgelegd worden.

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar info@nieuwwoelwijck.nl. Daarbij vragen we je in ieder geval de onderstaande gegevens mee te sturen.

• Voornaam
• Achternaam
• Telefoonnummer
• Opleidingsniveau
• Gevolgde opleiding
• Of je deze opleiding hebt afgerond
• Of je beroepsgerelateerde werkervaring hebt
• Je motivatie
• Je CV
We hebben gemerkt dat ons formulier soms niet correct wordt verzonden. Dit gebeurt wanneer er geen reactie volgt nadat u op 'Verstuur gegevens' hebt geklikt. Als dit ook bij u gebeurt, willen we u vriendelijk vragen het formulier opnieuw in te vullen nadat u de pagina hebt vernieuwd met de toetscombinatie: CTRL + SHIFT + R.
Bedankt voor je aanmelding! We nemen zo snel mogelijk contact met je op met meer informatie.
Oeps! Daar gaat iets mis. Heb je alle velden goed ingevuld? Mocht het probleem aanhouden, neem dan contact met ons op.
Deel vacature:
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.